Talianske zrkadlá

Luxusné Talianske zrkadlo.

Fasádny a obkladový kameň

CifreKrytexL'Antic ColonialStonepanel

Biokrby

Design Biokrby

Záhradné grily

Campingaz

Sekt Prosecco

Prosecco sekt

Nie je Prosecco ako Prosecco !

Prosecco sa môže vyrábať len v niektorých oblastiach talianskych krajov Benátska a Friuly, do ktorých spadá viac ako 600 obcí produkujúcich Prosecco s označením D.O.C. Avšak to najlepšie, čiže Prosecco Superiore pochádza len z Conegliano Valdobiadene. Táto  malá vinárska oblasť, do ktorej spadá historicky len 15 obcí, ma výsadné právo vyrábať tento lahodný napoj s označením D.O.C.G., čo v talianskej klasifikácii vín predstavuje najvýššiu kvalitu. Stačí si predstaviť, že v Taliansku je viac ako 300 druhov vín s označením D.O.C., ale len 40 s D.O.C.G. Posledné písmeno G, je garanciou pôvodu s kontrolou kvality pre spotrebiteľa. Hrozno je tu zbierané na južných svahoch v nadmorskej výške od 50 do 500 m. ručne, niektoré vinice sú situované na svahoch so sklonom až 70%.Zlatistý mok prechádza prísnym výrobným a kontrolným procesom. Každá fľaša má svoje jedinečné číslo, podľa ktorého je možné dohľadať jej históriu. Vyrába sa v troch základných typoch, ktoré sa odlišujú obsahom zbytkového cukru: Brut 0 - 12 g/l, Extra Dry 12 – 17 g/l, Dry 17 – 32 g/l.

Pokiaľ na etikete nájdete označenie Millesimato, máte istotu, že ročníkové Prosecco je vyrobené z hrozna zbieraného len v jednom roku. Ak patríte ku priateľom vzrušujúcich bubliniek a doprajete si to najlepšie, určite ochutnajte Prosecco Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Brut Millesimato z rodinného vinárstva Ville D´Arfanta, ktoré si môžete kúpiť aj v Bratislave, viac informácií na www.toscana.sk. Servírujte vychladené na teplotu 6-8°C. Pripíjame na zdravie !